Wat

De rol van de bibliotheek is veranderd maar de UB verandert nog niet mee. Die kilometers boeken verdwijnen ook niet zomaar, en dat willen we ook niet. We willen een aanvulling bieden die gehoor geeft aan de behoeftes van deze tijd. pop-UB wil een inspirerende ruimte bieden om te studeren, alle faciliteiten zijn er om dit doel te realiseren. Geconcentreerd werken, zonder na te hoeven denken over randzaken en zonder tijdsverlies. In pop-UB is alles voorhanden, je komt binnen in een open, lichte ruimte waar aan alles is gedacht. Jij hoeft alleen maar te gaan zitten.

Studiefaciliteiten
Wij bieden je een ruimte die rust uitstraalt, met zoveel mogelijk daglicht en een buitenruimte. Af en toe een frisse neus doet wonderen. Maar dat is niet alles wat we voor je in petto hebben:

Eten en drinken
Voor onze horeca werken we samen met de Leidse middenstand. Elke dag krijgen we verse producten aangeleverd. Gegrilde sandwiches, soepen, pop-UB heeft het allemaal. Nooit meer bedenken waar op de Bree je nu weer een pistoletje moet gaan halen of naar de Hoogvliet voor een geïmproviseerde maaltijd. Wij zorgen voor je vitamientjes. Stevig studievoer. Niet meer over nadenken dus.

Er staat ook kwaliteitskoffie voor je klaar. Vers gemalen bonen – en dan bedoelen we echt vers. Niet voor 70 cent donkere meuk uit de automaat, nee, onbeperkt verse koffie. Drink jij 10 koppen per dag? We wensen je veel succes. Onbeperkt is onbeperkt. Maar misschien wil je na kop 9 toch een kopje kruidenthee. Dat hebben we ook voor je klaarstaan, ook onbeperkt.

Pauze ruimtes
Work hard, play hard. Op een van onze old school nintendo’s of gameboys, of misschien speel je liever een potje schaak of boeren bridge (wij leggen je graag uit hoe dat ook alweer ging). Of lekker mens-erger-je-niet-en met je projectgroepje, is vast hard nodig. Geconcentreerd studeren vraagt om echte pauze. Leg die telefoon weg en ga los in onze pauze ruimte.

Overleg
Studeren doe je eigenlijk niet alleen. Want zeg nou zelf – schop jij jezelf naar de bieb? Nee, jij houdt net als iedereen een plekje bezet voor je huisgenoot/clubgenoot/dispuutsgenoot/buurman. Om ervoor te zorgen dat je niet 2 uur per dag fluistert (is heel slecht voor je keel, echt waar..) hebben wij laagdrempelige overlegruimtes. Zonder XXL touchscreens die je drie weken van te voren moet reserveren, maar gewoon een paar poefjes, een tafeltje, klaar. Zo kun je zelf bepalen wanneer je zin hebt om te kletsen.

Belhokken
Gij zult niet op de gang bellen. Want de hele UB hoeft niet te horen wat jij gisteravond hebt uitgespookt. Die roddel vindt zijn eigen weg ook wel, heus. Dus, ga in een telefooncel staan en bel. We hopen onze telefooncellen op tijd klaar te hebben maar hoe mooi zou het zijn – je eigen telefooncel. Waar je onbeschaamd iedereen kan bellen, zolang als je wilt, zonder dat het door de gangen galmt.

Groen
Groen word je blij van, wij ook. Pop-UB is geen kale zaal maar een groene, lichte oase. We zijn op allerlei manieren groen; letterlijk, met ons plantenziekenhuis waar je die stervende cactus of het bijna dooie kruidenplantje van de appie naartoe kan brengen, maar daar houdt het wat groen betreft niet op. Alle meubels die we gebruiken zijn gerecycled en door de lichte ruimte maken we zo min mogelijk gebruik van extra lichtbronnen. Ook in ons horecabeleid verspillen we niets: door jou zelf je lunch te laten samenstellen hoeven we geen boterham, soepje of salade teveel weg te gooien. Aan het einde van pop-UB is er Moving Day, waar je de opgefriste planten mee mag nemen, alle meubels te koop staan en zo niks verloren gaat! Als er wat overblijft, gebruiken we dat opnieuw bij de volgende editie van pop-UB.