Eindelijk is het zover. De afgelopen maanden is het erg stil geweest rondom pop-UB: het hele feest ging bijna niet door. Na de onwijs mooie, positieve, veelbelovende reacties die we hebben ontvangen na onze aankondiging, volgde een hoop onzekerheid.

We lanceren een heel nieuw concept en dat is voor sommige mensen best even wennen.. Want onder welk subsidiepotje of welke collega val je dan? Ja, subsidie – we wilden samenwerken op alle vlakken met onderwijsinstellingen in Leiden. Want samen sta je sterker, kun je meer, en dat betekent een betere pop-UB. Na een hele hoop kopjes koffie en mooie gesprekken wilden we actie, maar dat bleek nog niet zo makkelijk te lukken. We stuurden een mooie brief naar de Universiteit en gingen op gesprek bij de Hogeschool. De Universiteit, daar kunnen we kort over zijn, net zo kort als de mail die ze ons stuurde: ‘wij participeren niet.’ Dat was een resolute nee die rauw op ons dak viel. De Universiteit moedigde student ondernemingen toch juist aan? Daarom kwam deze nee extra onverwacht. De Hogeschool was een stuk enthousiaster, daarover later meer.

We besloten: ook de meneren van het CvB kunnen onze ambities niet klein krijgen. Die pop-UB moet er komen, want hij is hard nodig. Zo gingen we vol goede moed maar met een knalrode begroting door. Al die enthousiaste mensen die we tegenkwamen, er moest er op een gegeven moment een komen met een mooi pand die ons goed gezind was. De Gemeente hielp aan alle kanten en zo was daar ineens een fata morgana in de woestijn van tegenslagen: de Villa van De Clercq Advocaten. 240m2 aan de Oude Rijn, helemaal van ons. De Clercq zag kansen die wij ook zien, geloven in de noodzaak en het nut van ons concept, en hebben daarom hun kantoorvilla aan ons beschikbaar gesteld. Wauw. Aan het water, met een tuintje, grote ramen, een zolder met een bar en tafelvoetbal (prioriteiten he, prioriteiten): het biedt ons alles wat we nodig hebben. En dus kunnen we vol trots melden: pop-UB komt er. Van 17 tot 30 oktober zijn we er voor jou, in onze eigen villa Kakelbont De Clerq.

Zo. dat heugelijke nieuws is eruit. Dan gaan we nu gauw verder met het regelen van verhuizers, tosti-ijzers, plantenbakken, waterkannen, nintendo’s en andere belangrijke, essentiële zaken. We zien je 17 oktober bij de opening, iedereen is welkom! Wees op tijd (9 uur) want dan kun je je werkdag ontspannen beginnen met een yoga sessie van Susannah Herman .

 

Tot dan!

 

Pssst.. We zoeken nog vrijwilligers! Help jij ons uit de brand door een dagje achter de receptie te gaan zitten? Dan mag je daarna gratis bij ons studeren! stuur een mailtje naar jonath@popubleiden.nl .

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *