pop-UB is ontstaan toen we op een vroege morgen midden in de tentamentijd weer eens naar de UB fietsten. Tegenover Jonath’s huis stond al een tijd (en nu nog steeds!) een jaren 70 kerk leeg. ‘TE HUUR: KANTOORRUIMTE, 500 m2’. Wat zou het fijn zijn, zei ik tegen Jonath, als we daar nu eens konden studeren. Een open, lichte ruimte, voor de deur waar altijd plek is. Het idee bleef altijd wel hangen, maar die tentamens moesten ook gehaald worden en dus ging het idee even de ijskast in. Tot nu, nu we allebei aan het afstuderen zijn en dat kerkje nog steeds te huur staat. De behoefte is er nog steeds, de behoefte aan een ruimte waar je graag heen wil om te studeren, in plaats van een gebouw waar je heen moet. Een oase van rust die je in staat stelt je te concentreren in plaats van een bijenkorf die altijd wel zoemt, vol mensen en boeken. En dus is er no time like the present om hem dan zelf maar te maken. Het begin van pop-UB.

Nu zijn we op zoek naar die ruimte, waarbij de Universiteit Leiden en de Gemeente ons helpen. We hebben al wat pareltjes gezien, maar we zijn er nog niet. Want het moet wel dé ruimte worden, en niet weer een ruimte.

One thought on “Blog: op zoek naar dé ruimte, niet een ruimte

  • Thom

    Mooie website en kon ik maar in een pop-UB studeren!

    Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *